Kunststof kozijnen Groningen

Denkt u na over het plaatsen van kunststof kozijnen in Groningen? Dan doet u er verstandig aan om kunststof kozijnen te laten plaatsen door Sankozijnen. Kunststof kozijnen bieden namelijk veel voordelen ten opzichte van de traditionele houten kozijnen. Kunststof is onderhoudsarm, behoudt zijn vorm en afmeting (dus minder tocht) en is ook nog eens heel veilig. Bovendien neemt de waarde van uw huis in Groningen toe als u kunststof kozijnen plaatst.

Laat u goed adviseren

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof kozijnen. We adviseren u graag bij het uitzoeken, inmeten en plaatsen van de kozijnen. Bedenk goed dat het fabriceren en monteren van kozijnen altijd maatwerk is. Een klein foutje kan er al voor zorgen dat het kozijn niet goed past. Het is daarom belangrijk dat u zich hierover door een specialist laat adviseren.

De mogelijkheden van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en afwerkingen. Dat maakt het mogelijk om ze geheel naar uw eigen smaak en voorkeuren samen te stellen. Hierdoor kunnen wij altijd kozijnen leveren die geheel bij de stijl van uw woning passen en aan al uw wensen voldoen. Een fijne extra bijkomstigheid is dat u niet alle kozijnen hoeft te vervangen. We kunnen er voor zorgen dat u bijvoorbeeld de kozijnen van uw deuren later kunt vervangen zonder dat het op afstand zichtbaar is dat u verschillende kozijnen heeft.

Veiligheid van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn veiliger dan houten kozijnen. Dat komt doordat ze gemaakt worden van brandvertragend materiaal dat niet snel ontvlamt en ook nog eens zelfdovend is. Ook het inbraakrisico wordt verkleind met kunststof kozijnen omdat ze gemaakt worden van erg sterk materiaal dat niet versplintert. Eventuele inbrekers zullen daardoor niet gemakkelijk binnen kunnen komen.

Gaat u verbouwen of laat u onderhoud uitvoeren? Combineer dit met kunststof kozijnen.

Het plaatsen van kunststof kozijnen is even kostbaar als elders in het land. Om kosten te besparen is het slim om de plaatsing van nieuwe kozijnen te combineren met andere onderhoudswerkzaamheden.
Gaat u binnenkort verbouwen? Dan is het slim om direct kunststof kozijnen te laten plaatsen tijdens de verbouwing. Ook als u bijvoorbeeld een dakkapel laat plaatsen of een nieuwe schuifpui heeft besteld doet u er verstandig aan om direct voor kunststof kozijnen te kiezen.
Dit scheelt u veel tijd en geld. Want als u later nog eens een aparte verbouwing laat plaatsvinden voor nieuwe kozijnen moet u veel zaken overdoen zoals de afwerking van muren en vloeren.

TIP: Ruit stuk? Vervang ook het kozijn
Heeft u een ruit stuk, dan is het raadzaam om ook het kozijn te vervangen. Dat scheelt u namelijk de kosten van het demonteren en weer monteren van de ruit. Het hoeft immers geen twee keer gedaan te worden. Zo bent u onder de streep voordeliger uit. Wilt u een ruit vervangen of kunststof kozijnen plaatsen in Groningen? Neem dan contact met ons op.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof biedt vele voordelen ten opzichte van hout. Kozijnen van kunststof rotten niet, ze zijn op de lange termijn goedkoper, ze zijn beter bestand tegen inbrekers, ze zijn onderhoudsarm en ze isoleren ook nog beter dan houten kozijnen. Doordat kunststof zo veel voordelen heeft is het voor vrijwel iedere woning een interessante maar ook rendabele opwaardering. Woningbezitters in Groningen kunnen soms ook nog subsidie ontvangen als zij hun woning verduurzamen. Dat maakt het extra interessant om kunststof kozijnen te plaatsen in Groningen.

De levensduur van kunststof kozijnen

Houten kozijnen staan erom bekend dat ze veel onderhoud nodig hebben. Regelmatig moeten ze opnieuw geverfd worden en na een jaar of 20 kun je de rotte plekken vaak al vinden. Kozijnen van kunststof gaan tientallen jaren mee. Normaal gesproken hebben ze een levensduur van meer dan 50 jaren. Daar komt bij dat ze onderhoudsarm zijn. Kunststof kozijnen hoeven bijvoorbeeld nooit geverfd te worden en ze zullen niet rotten. Dat scheelt enorm in de portemonnee want je hoeft geen nieuwe kozijnen meer te laten plaatsen. Het onderhoud aan kunststof kozijnen beperkt zich doorgaans tot het schoonmaken van het kozijn met een schoonmaakdoek en een emmer warm water.

Betere isolatie door kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen isoleren beter dan houten kozijnen. Hout kan namelijk uitzetten en krimpen, en kunststof doet dat niet. Daardoor ontstaan er geen kleine kiertjes rond het kozijn en zal het niet tochten binnen. Kunststof kozijnen zijn ook nog te combineren met driedubbel glas. Als u dit doet is het mogelijk om wel 30 procent energie te besparen! Het extra geรฏsoleerde glas houdt de warmte aan de juiste zijde van het raam en dat scheelt u in de stookkosten. Zo verdient deze combinatie zichzelf uiteindelijk grotendeels terug.

Daarnaast draagt het plaatsen van kunststof kozijnen bij aan het verduurzamen van uw woning. Duurzaamheid staat in de samenleving hoog op de agenda en u kunt daar op deze manier ook uw steentje aan bijdragen. Het levert u op de lange termijn geld op en u bent tegelijkertijd goed bezig voor het milieu.

Kunststof kozijnen bestellen in Groningen

Vind u dat uw huis toe is aan meer duurzaamheid? Heeft u nog ouderwetse houten kozijnen? Of vindt er binnenkort een grote verbouwing plaats? Dan is dit hรฉt moment om op zoek te gaan naar kunststof kozijnen. Wacht niet langer en bestel uw kunststof kozijnen bij Sankozijnen.
U heeft kunnen lezen dat kunststof kozijnen op alle fronten een veel beter alternatief zijn voor de traditionele houten kozijnen. Woont u in Groningen en wilt u een offerte of informatie over de mogelijkheden ontvangen? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen uw vragen dan beantwoorden en u voorzien van de gevraagde informatie. Twijfel niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

*Verplicht