Energiebespaarlening

Voordelen van de Energiebespaarlening

Het Nationaal Warmtefonds verstrekt leningen om woningen duurzamer te maken. Deze lening kan gebruikt worden voor onder andere kunststof kozijnen, kunststof gevelbekleding of isolatie van woningen.

Deze lening kan zowel door particulieren als Verenigingen van Eigenaren (VvE) verkregen worden. Met een Energiebespaarlening krijg je voordelig een financiering voor de verduurzaming van jouw woning.

Deze financiering kent een aantal belangrijke voordelen, te weten:

 • Een zeer gunstige rente van 1,9% bij een looptijd van 10 jaar
 • Maximaal krediet van €25.000
 • Geen afsluitkosten
 • Een vast maandbedrag gedurende de looptijd

Hoe gaat de aanvraag van een Energie Bespaar Lening in zijn werk?

We leggen graag even uit hoe ook jij gemakkelijk een gunstige financiering kunt aanvragen. Volg de onderstaande stappen en het wijst zich vanzelf. Je kunt het proces ook direct bekijken via Warmtefonds.nl.

 • Stap 1: Calculator invullen en voorstel ontvangen

  Op de website energiebespaarlening.nl vul je de calculator in. Je krijgt dan direct het voorstel met de details van de lening te zien.

 • Stap 2: Vraag de lening aan

  Je kunt vanuit de calculator direct doorklikken naar de aanvraag van de lening. Vul deze volledig in.

 • Stap 3: Account activeren

  Nadat je de aanvraag hebt ingediend krijg je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke account. Volg de instructies om jouw account te activeren.

 • Stap 4: Goedkeuring aanvraag en uploaden documenten

  Nadat jouw aanvraag is ingediend zal het Nationaal Warmtefonds een BKR toetsing uitvoeren. Ook jouw gegevens worden gecontroleerd. Is de aanvraag akkoord? Dan krijg je een officiële offerte toegestuurd. Deze offerte wordt samen met de leenovereenkomst in jouw account klaargezet. Je wordt hiervan per mail op de hoogte gebracht. Je kunt nu de offerte doornemen en de gevraagde documenten uploaden.

 • Stap 5: Beoordeling documenten en bevestigen overeenkomst

  Nadat jouw documenten zijn ontvangen zal het warmtefonds controleren of je financieel in staat bent om de lening aan te gaan. Als die uitkomst positief is wordt er voor jou een bouwdepot geopend ter waarde van het overeengekomen leenbedrag. Mocht de uitkomst van de beoordeling onverhoopt negatief uitpakken dan krijg je van het warmtefonds een brief met de reden hiervan.

 • Stap 6: Facturen indienen

  Zodra je de factuur van ons hebt ontvangen kun je deze indienen. Dat doe je tezamen met een declaratieformulier. Het Nationaal Warmtefonds zal vervolgens de factuur aan ons uitbetalen. Je krijgt hier dan ook nog een bevestiging van.

Voorwaarden

Er zijn door het Nationaal Warmtefonds een aantal voorwaarden gesteld om in aanmerking te komen voor deze voordelige lening. Voor kunststof kozijnen geldt dat de U-waarde (warmtedoorgangscoëfficient) niet hoger mag zijn dan 2,0 W/m2K. Voor mensen die hier niet mee bekend zijn is dit lastige materie. Er is een bovengrens gesteld voor de warmte afgifte naar buiten toe. Die grens is 2,0. Wil je voor deze financiering in aanmerking komen dan moeten jouw nieuwe kozijnen een U-waarde hebben die lager is dan 2,0.

Onze kozijnen voldoen daar aan. Hier enkele voorbeelden:

 • Schüco Living Variant 15: U-waarde 1,1 W/m2K
 • Schüco Living Slide: U-waarde 1,3 W/m2K
 • Schüco AWS 70: U-waarde 1,5 W/m2K
 • Rehau Synego 120mm: U-waarde 1,0 W/m2K
 • Rehau Synego Slide : U-waarde 1,3 W/m2K

Zoals je ziet liggen deze waarden allemaal onder de 2,0. Bespreek met onze adviseur gerust hoe laagde U-waarde van jouw nieuwe kozijnen ligt.

Let op: Zonder een getekende offerte en een verklaring van de aannemer kom je niet in aanmerking voor de energiebespaarlening. Bij de beoordeling van deze financiering wil men namelijk kunnen zien of jouw nieuwe kozijnen aan de regels gaan voldoen.

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds

In je huis, de plek waar je tot rust komt, wil je zo comfortabel mogelijk wonen. Dat comfort kun je bereiken door energiebesparende maatregelen te treffen. Met een Energiebespaarlening kun je die maatregelen tegen een aantrekkelijke rente financieren. Bekijk onze video voor meer informatie. Let op: geld lenen kost geld.

Vrijblijvende offerte

Ontvang direct de prijs voor jouw kozijnen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw verbouwing, of vervanging van jouw kozijnen. Je bent ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom in Leeuwarden. 

Prijs opvragen
Stel je vraag direct & snel via WhatsApp!