Subsidie mogelijkheden kunststof kozijnen

Subsidie mogelijkheden San Kozijnen

De overheid geeft ook dit jaar subsidie voor energiebesparende maatregelen aan woningeigenaren en VVE's.

Wil je weten of je in 2024 recht hebt op subsidies bij de aanschaf van nieuwe kozijnen en hoogrendementsglas? Wat is er het afgelopen jaar veranderd op dit gebied? SAN informeert je over de belangrijkste punten die je moet weten.

Verschillende regelingen voor woningeigenaren en VVE's

Voor woningeigenaren geldt de regeling 'Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren' (ISDE). Voor Verenigingen van eigenaars (VVE's), woonverenigingen en wooncoöperaties geldt de redeling 'Subsidie energiebesparing eigen huis' (SEEH).

Subsidie hoogrendementsglas voor woningeigenaren

Voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht, krijg je een hoger subsidiebedrag via de ISDE. Daarnaast zijn er nieuwe minimale oppervlakteeisen voor isolatiemaatregelen, geldig voor alle aanvragen ingediend vanaf 1 januari 2022. Als je isolatiemaatregelen vóór 1 januari 2022 hebt uitgevoerd of aangebracht, dan vallen deze nog onder de lagere subsidiebedragen van 2021.

Belangrijk om vooraf te weten!

 • Combineer je HR++-glas en Triple glas? Dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8 m2 zijn*.
 • Een combinatie van HR++-glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met panelen in een kozijn of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.
 • Bij triple glas moeten ook de kozijnen vervangen worden door isolerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m2K.
 • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
 • Wanneer je subsidie aanvraagt voor hoogrendementsglas, moet je altijd nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn en/of u kiest voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
 • De uitvoering is gedaan door een bouw- installatiebedrijf. De uitvoering mag je niet zelf doen.
 • Je vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.

* Je ontvangt voor maximaal 45 m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++ glas en Triple glas kiest voor een combinatie met panelen in kozijn of isolerende deuren. je telt het aantal m2 dan bij het glas op.

Subsidiebedragen

 • Subsidiebedragen hoogrendementsglas

  Voor maatregelen uitgevoerd na 1 januari 2023 gelden de volgende subsidiebedragen:

  • Voor HR++ glas ontvang je € 23 per m2.
  • Voor Triple glas ontvang je € 65,50 per m2.

  Subsidiebedragen isolerend glas

 • Subsidie kunststof kozijnen voor woningeigenaren

  Enkel voor kunststof kozijnen kunt u geen subsidie aanvragen. Wel voor het glas in kunststof kozijnen (zie hierboven) en voor de deur (zie hieronder). Daarnaast geldt er subsidie voor kozijnpanelen. 

  • Voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde minder of gelijk aan 1,2, maar hoger dan 0,7 ontvang je € 10 per m2.
   Let op: dit is alleen mogelijk samen met HR++ glas of Triple glas.
  • Voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen met een isolatiewaarde minder of gelijk aan 0,7 ontvang je € 45 per m2.
   Let op: dit is alleen mogelijk samen met HR++ glas of Triple glas.
 • Subsidie isolerende deuren voor woningeigenaren
  • Voor nieuwe isolerende deuren met een isolatiewaarde minder of gelijk aan 1,5 , maar groter dan 1,0 , ontvang je € 23 per m2.
   Let op: dit is alleen mogelijk samen met HR++ glas of Triple glas.
  • Voor nieuwe isolerende deuren met een isolatiewaarde minder of gelijk aan 1,0 ontvang je € 65,50 per m2. ​Let op: dit is alleen mogelijk samen met HR++ glas of Triple glas.

Bron van informatie over ISDE
De informatie in deze folder is gebaseerd op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar vindt u alle voorwaarden en details over ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

Disclaimer
Ondanks de geboden zorgvuldigheid en aandacht die wordt besteed aan de inhoud van folder en de daarin opgenomen gegevens, kunnen wij niet instaan voor de volledigheid, juistheid en/of de voortdurende actualiteit van de gegevens, de inhoud van deze folder. Hierom aanvaarden wij dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze folder. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u alle voorwaarden en details.
www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Vrijblijvende offerte

Ontvang direct de prijs voor jouw kozijnen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw verbouwing, of vervanging van jouw kozijnen. Je bent ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom in Leeuwarden. 

Prijs opvragen
Stel je vraag direct & snel via WhatsApp!