Tips voor kunststof kozijnen onderhouden

Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen in uw woning aan heeft laten brengen, wilt u deze natuurlijk lange tijd mooi houden. Het is dan goed om te weten hoe u het onderhoud moet verrichten. Kunststof is uiteraard een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft, maar om de kozijnen jarenlang goed te houden, is het verstandig om ze eens in de zoveel tijd goed schoon te maken. Wij geven u dan ook graag tips om kunststof kozijnen te onderhouden en wanneer u dit moet doen.

 

  • Een- of tweemaal per jaar, op plekken die sneller vies worden vaker
  • Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleek
  • Geen schuurmiddel gebruiken
  • Laat vuil niet in het kozijn trekken

 

Wanneer u nooit de kozijnen schoonmaakt, kan het zo zijn dat het vuil in de kozijnen gaat trekken. Het is dan moeilijker om alles schoon te krijgen en daarom doet u er goed aan om een aantal keer per jaar de kozijnen te reinigen. Het is niet duur om dit te doen, want u kunt gewoon gebruikmaken van een sopje en een goede poetsdoek. Ga niet met schuursponsjes langs uw kozijnen, maar neem het vuil rustig af. U kunt bijvoorbeeld allesreiniger in warm water gebruiken.

 

Snel uw kunststof kozijnen onderhouden en alles weer wit krijgen

Witte kozijnen zijn bij veel panden het mooiste. U kunt uw kunststof kozijnen onderhouden door vuil en aanslag te verwijderen. Hierdoor zien de kunststof kozijnen er weer uit als nieuw! Vergeet ook vooral de onderdorpel niet schoon te maken. Dit is echt een plek waar veel vuil komt te zitten. Open ook de ramen of deuren om de hoeken aan de binnenkant mee te nemen.

 

Vergeet de scharnieren niet!

Kunststof kozijnen onderhouden betekent ook dat u de scharnieren regelmatig moet invetten. U kunt hiervoor een goede teflonspray gebruiken, zodat er geen extra vuil wordt aangetrokken. De scharnieren blijven op die manier soepel bewegen en zullen niet gaan piepen wanneer u het raam opent en sluit. Neem gerust even contact met ons op, zodat wij u verder kunnen helpen!