Is uw verbouwing huis aftrekbaar?

Het kopen van een nieuwe woning is voor de meeste mensen financieel niet makkelijk. Bijna iedereen koopt een woning met een hoge hypotheek en vooral nu de woningmarkt krap is, is het lastig om veel geld over te houden. Wanneer er dan ook nog een grote verbouwing nodig is, kan het lastig worden om alles te financieren. Denk bij een verbouwing bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Bij veel verhuizingen moeten er toch dingen worden aangepast. Modernisering van de woning is dan ook zeker niet iets dat u zomaar moet laten liggen. Het is dan goed om even te kijken of de verbouwing van uw huis aftrekbaar is.

Een bouwdepot afsluiten

Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een grote, het is in alle gevallen een goed idee om de opties voor een bouwdepot te bekijken. Hierdoor kunt u extra geld opzij zetten. U kunt met een bouwdepot twee jaar gaan verbouwen waarbij de hypotheekrente over dit bedrag aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen. Een hele goede manier dus om van te voren uit te rekenen hoeveel geld u nodig heeft om de verbouwing af te maken. Uw verbouwing is dus gedeeltelijk aftrekbaar wanneer u een goed bouwdepot afsluit. U kunt met dit geld de keuken en de badkamer opknappen, maar ook een uitbouw laten plaatsen of alle kozijnen laten vernieuwen. Hier zitten veel voordelen aan:

  • Een betere isolatie
  • Minder kosten voor energie
  • De woning klaarmaken voor de toekomst

Met goede kunststof kozijnen kunt u gemakkelijk en snel uw woning naar deze tijd brengen. Het onderhoud is dan minimaal en door de lange garantie, bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Snel contact opnemen

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van goede kunststof kozijnen en deuren? Bel ons dan snel en vraag vandaag nog een offerte aan!