Informatie over verbouwing en vergunningen

Bij een grote verbouwing aan uw woning komt natuurlijk heel wat kijken. Het is vaak niet iets waar u zelf mee aan de slag gaat en daarom is het goed om van te voren de verschillende opties even op een rijtje te zetten. Heeft u lange tijd gespaard voor die uitbouw op zolder? Dan is het goed om ook meteen over de kozijnen na te denken. U wilt uiteraard een woning die op een goede manier geïsoleerd kan worden en dan zijn kunststof kozijnen heel belangrijk. Voor elke verbouwing kan het zijn dat er eerst een vergunning aangevraagd moet worden. Kijk dit dan ook goed na, want als u geen vergunning heeft, kan het zijn dat alles weer afgebroken moet worden en dat is uiteraard zonde.

 

Begin met de verbouwing en de vergunningen

De vraag is natuurlijk wanneer er wel en wanneer er geen vergunning aangevraagd moet worden. In het algemeen hoeft u geen vergunning aan te vragen wanneer het gaat om

 

  • onderhoud aan uw woning
  • het niet vergroten van het gebouw
  • een verbouwing zonder samenvoeging of splitsing

 

Het is echter wel belangrijk dat u bij nieuwe dakkappellen en dakramen goed let op de zijde waar de kozijnen geplaatst moeten worden. De achterzijde of de zijkant van de woning zijn vaak vergunningsvrij. Het gaat er hierbij om dat u de nieuwe kozijnen niet plaatst op een plek gericht naar openbaar toegankelijk gebied. Wilt u wel de gevelindeling aan de voorzijde van de woning aanpassen? Vraag dan voor de zekerheid altijd even na wat er nodig is op het gebied van vergunningen.

 

Meer informatie over de juiste kozijnen

Bij een goede dakkapel hoort natuurlijk ook dubbelzijdig glas en goede kunststof kozijnen om de isolatie optimaal te houden. Wij kunnen voor u elk gewenst kozijn leveren van sterk kunststof dat weinig onderhoud nodig heeft. Bel ons vandaag nog of stuur een email en wij nemen contact met u op.