Hoe verlaag ik mijn stookkosten in de winter?

Veel mensen zien de winter elk jaar weer met lede ogen tegemoet. Vaak gaat het niet eens zozeer om de kou, maar om alles wat de kou teweegbrengt. Natuurlijk niet de ijspret op de bevroren sloten en het sneeuwballen gooien met de kinderen, maar de torenhoge stookkosten die elk jaar hoger lijken te worden. Energie kost nu eenmaal geld en om de woning in de winter op een goede manier te kunnen verwarmen, moet de verwarming continu aanstaan. De meeste mensen zoeken dan ook naar mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zij stellen de vraag: Hoe verlaag ik mijn stookkosten in de winter? Het is niet moeilijk wanneer u naar een aantal belangrijke delen van uw woning gaat kijken.

 

Kies voor de juiste isolatie

De juiste isolatie is heel belangrijk. Het spreekt voor zich dat u in de winter de  tuindeuren niet wagenwijd openzet, maar er zijn ook manieren die minder opvallen. Denk bijvoorbeeld aan goed isolatiemateriaal bij het dak. Veel warmte gaat hier verloren. Ook is het goed om houten kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen. Met kunststof weet u namelijk zeker dat ze uitstekend aansluiten, zodat er geen warmte kan ontsnappen via kieren. Bij houten kozijnen komt dit verlies van warmte veel voor, doordat hout uitzet en weer krimpt bij schommelingen in de temperatuur. Met kunststof heeft u hier geen last van.

 

Goede kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ook ideaal voor dubbel glas. U zult merken dat de energierekening veel lager wordt. Wij leveren de beste kwaliteit kunststof kozijnen voor alle soorten woningen. Door het grote assortiment is er altijd een kozijn die perfect past bij uw woonstijl. Heeft u nog vragen? Bel ons dan op telefoonnummer 085-3032978 of stuur een email naar info@sankozijnen.nl.