Energiebesparing subsidieregeling 2023

Geplaatst op 8 mei 2023

Ook in 2023 kunt u subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen, dubbelglas, deuren en andere isolatiemaatregelen. Dankzij de versoepelde voorwaarden en hogere subsidiebedragen is het nu nog aantrekkelijker om in energiebesparende maatregelen te investeren.

Dit is er veranderd in 2023

Subsidie voor 1 isolatiemaatregel al mogelijk Vanaf 2023 komen woningeigenaren in aanmerking voor subsidie op isolerende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Tot 2022 was het vereist om minimaal 2 maatregelen te nemen, maar sinds 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor 1 isolatiemaatregel. Hierdoor krijgt u tot 15% van de kosten terug.

Nieuwe berekening glasoppervlakte

Vanaf 1 januari 2023 wordt er bij glasisolatie een nieuwe berekening gebruikt voor de glasoppervlakte. Hierbij wordt de binnenwerkse maat gebruikt.

Wat houdt dit in voor u? U telt van binnenuit de totale oppervlakte van het kozijn en het glas bij elkaar op. Hierdoor wordt het (nieuwe) kozijn vanaf 2023 meegeteld voor het subsidiebedrag per m². Deze verandering is van toepassing op glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023. Voor glas zonder isolatie geldt een minimale oppervlakte van 8 m² en een maximale oppervlakte van 45 m².

Hieronder vindt u de tarieven voor de subsidies per isolatiemaatregel. U kunt subsidie aanvragen voor HR++-glas of Triple glas, of voor een combinatie hiervan:

 

HR++-glas:
€23 subsidie per m²
- Maximale U-waarde van 1,2 W/m²K
- Minimaal 8 m²

Triple glas:
€ 65,50 subsidie per m²
- Maximale U-waarde van 0,7 W/m²K
- Minimaal 8 m²

*Let op: alleen beschikbaar voor vervanging van bestaande beglazing. En als u kiest voor Triple glas, moeten ook de kozijnen worden vervangen door isolerende kozijnen met een max. U-waarde van 1,5 W/m²K.

Subsidie kunststof kozijnen woningeigenaren Het is niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor kunststof kozijnen. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen subsidie kunt krijgen voor een kunststof kozijn. Om te beginnen is subsidie mogelijk voor het glas in je kunststof kozijn (zie hierboven) en voor de deur (zie hieronder). 

Daarnaast kun je subsidie krijgen voor kozijnpanelen:

Kozijnpaneel i.c.m. HR++-glas € 10 subsidie per m² Maximale U-waarde van 1,2 W/m²K

 

Kozijnpaneel i.c.m. Triple glas € 45 subsidie per m²

Maximale U-waarde van 0,7 W/m²K Let op: de oppervlakte van de kozijnpanelen wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas. Bij elkaar opgeteld krijgt u subsidie voor maximaal 45 m².

Subsidie isolerende deuren voor woningeigenaren

Bij aanschaf van een nieuwe kunststof pui met deur, komt u ook in aanmerking voor subsidie op de deur. Kunststof deur in kozijn met HR++-glas € 23 subsidie per m² Maximale U-waarde van 1,5 W/m²K.

Kunststof deur in kozijn met Triple glas € 65,50 subsidie per m²

Maximale U-waarde van 1,0 W/m²K De oppervlakte van de deur wordt opgeteld bij de oppervlakte van het glas en de kozijnpanelen.

Belangrijk om vooraf te weten!

- Combineert u HR++-glas en Triple glas? Dan moet het totaal aantal m² te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 8 m² zijn*.

- Een combinatie van HR++-glas en Triple glas, eventueel gecombineerd met panelen in een kozijn of een isolerende deur, wordt beoordeeld als 1 maatregel.

- Bij Triple glas moeten ook de kozijnen ver vangen worden door solerende kozijnen met een maximale U-waarde van 1,5 W/m²K.

- Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uit gevoerd in de bestaande thermische schil. De isolatie moet dus worden geplaatst binnen de bestaande muren, vloeren, plafonds en daken van uw huis.

- De uitvoering is gedaan door een bouw installatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.

- U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie) maatregel subsidie aan.


Vrijblijvende offerte

Ontvang direct de prijs voor jouw kozijnen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw verbouwing, of vervanging van jouw kozijnen. Je bent ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom in Leeuwarden. 

Prijs opvragen

Bezoek ook eens onze showroom in Leeuwarden

Kom eens langs bij ons in de showroom voor inspiratie en een lekker bakje koffie. Ontmoet onze collega's en ervaar de aandacht voor persoonlijke beleving, betrokkenheid en het geven van advies op maat.

Stel je vraag direct & snel via WhatsApp!