Wat is de beste periode om het huis te verbouwen?

Geplaatst op 28 september 2021

U heeft recentelijk een nieuwe woning gekocht en wilt deze gaan verbouwen. Dan vraagt u zich uiteraard af wanneer het het beste moment is om de verbouwing te starten. Wanneer u bijvoorbeeld het hele dak wilt gaan vernieuwen is het niet handig om in de winter of in de herfst te gaan beginnen.

Het kan dan zomaar zijn dat de verbouwing veel vertraging oploopt omdat het alsmaar blijft regenen. Een goede periode om met een verbouwing te starten is dan ook het voorjaar. Let wel altijd even op de duur van de verbouwing. Gaat u alleen met nieuwe kozijnen aan de slag en een mooie uitbouw? Of wilt u het volledige huis vernieuwen? Maak dus een goede planning en start daarna pas met de werkzaamheden.

Snel beginnen met de verbouwing

Natuurlijk zilt u zo snel mogelijk gaan beginnen met de verbouwing. Het is dan ook goed om in het voorjaar aan de slag te gaan, zodat u klaar bent voor de bouwvak. Wanneer het een groot project betreft, bent u er dan zeker van dat u tijdens de bouwvak de bouwplaats op een goede manier af kunt sluiten. Er zal dan geen open dak blijven staan. De beste periode om het huis te verbouwen is dus afhankelijk van het soort verbouwing en de duur. Gaat u alleen nieuwe beglazing en nieuwe kozijnen plaatsen, dan is het aan te raden om in de vroege zomer te beginnen. U wilt dan namelijk niet dat uw huis in de nacht te veel afkoelt.

Een offerte aanvragen

U kunt bij ons op verschillende manieren een goede offerte aanvragen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen en deuren.

 Wij helpen u uiteraard graag verder om uw huis klaar te maken voor de winter met energiezuinige kozijnen.


Vrijblijvende offerte

Ontvang direct de prijs voor jouw kozijnen

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw verbouwing, of vervanging van jouw kozijnen. Je bent ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze showroom in Leeuwarden. 

Prijs opvragen

Bezoek ook eens onze showroom in Leeuwarden

Kom eens langs bij ons in de showroom voor inspiratie en een lekker bakje koffie. Ontmoet onze collega's en ervaar de aandacht voor persoonlijke beleving, betrokkenheid en het geven van advies op maat.

Stel je vraag direct & snel via WhatsApp!