Hoe verf ik kunststof kozijnen?

Om kunststof kozijnen op een goede manier te kunnen verven, is het goed om u van te voren even in te lezen. Wij helpen u graag met goede tips. Bij kunststof kozijnen is het niet zo dat u altijd dezelfde kleur aan moet houden, in tegendeel juist! Wanneer u de kozijnen een mooie nieuwe kleur wilt geven, of weer netjes wit wilt krijgen, is het zeker mogelijk om de kwast ter hand te nemen. Met kunststof is het echter wel heel belangrijk dat u op een goede manier te werk gaat:

  • Ontvet de kozijnen
  • Breng een goede laag grondverf aan
  • Schuur ligt op en lak in de gewenste kleur

Door deze stappen uit te voeren, zult u zien dat u snel mooi geverfde kozijnen heeft. Het vetvrij maken van de kozijnen is een belangrijke stap, omdat de verf anders niet goed zal hechten. U doet er dus goed aan om even de tijd te nemen. Na het schuren kunt u beginnen met verven. U kunt er ook voor kiezen om nog een extra hechtprimer toe te voegen, zodat u zeker weet dat de verf niet zal gaan bladderen.

Hoe verf ik kunststof kozijnen in de gewenste kleur?

De juiste kleur kiezen voor de kozijnen is natuurlijk iets dat met persoonlijke smaak te maken heeft. U kunt er echter voor kiezen dat de kleur niet te veel afwijkt van bijvoorbeeld de dakrand. Het is mooi om een geheel te creëren en uw woning een frisse uitstraling te geven. 

Voldoende afplaktape gebruiken

Om te zorgen dat er geen verf op de ramen komt, kunt u het beste alles goed afplakken met sterk afplaktape. Dit soort tape is niet duur en te verkrijgen in elke bouwmarkt. U zorgt er op deze manier voor dat de verf op een zorgvuldige manier wordt aangebracht. Bel ons gerust of stuur vandaag nog een email om meer te weten te komen over de mogelijkheden!